top-100 Gekozen uit 9343 bedrijven…
behoort ‘Nieuwe Werklozen’ op plaats 51
tot de beste Freelancers van Nederland 2015.

Onze relaties:

Mobiliteits Glastuinbouw Centrum
ROC Leiden
Gemeente Tholen
Gemeente Schouwen-Duiveland
Gemeente Rotterdam
FNV
CNV
Projob
Basta Massa
Straalkracht
Tenderplace
Place
NPO

Referenties:

logo

“Ik heb Marlita leren kennen als een inspirerende vrouw die door haar enthousiasme en eigen ervaring personen in een mindere periode kan helpen om weer aan hun toekomst te bouwen. Ze heeft in opdracht van de gemeente Tholen een inspiratiesessie gegeven die de personen in de zaal heeft aangesproken. Deze personen hebben inmiddels een vervolggesprek gekregen en dan blijkt dat sommigen gereed zijn om de volgende stap te gaan zetten.”

logo

“Daar zit je dan ineens, als werkloze. Wat moet je doen, hoe moet je verder? Allemaal vragen die op je af komen. En dan kom je in contact met Nieuwe Werklozen. Een nieuwe kijk op zoeken naar werk. De belangrijkste tip: verander je mindset. En niet alleen het gedeelte dat je geen werkloze bent, maar een werkzoekende. Ga op zoek naar de positieve dingen; blijf niet hangen in de situatie. Het klinkt zo simpel. En dan kom je erachter dat het ook zo simpel is. Ik ben overtuigd, en begin aan het boek van Marlita: Overwin het Labyrint van Werk naar Werk. Zoveel herkenningspunten, zoveel gelijkenissen. Je komt erachter waar je staat, soms zelfs wie je bent en wat je echt kunt. En je krijgt weer lef. Ik kan alles, ik ben een topper. En met die instelling gaan solliciteren, dat is heerlijk. Meteen ook raak: 2 banen komen op mijn pad. 2 ideale banen, wat wil je nog meer. En dan begint (helaas) het wachten. en dan moet je door. Het moeilijkste van solliciteren: wachten op de uiteindelijke beslissing. Maar het is gebeurd: Ik heb een baan.
Marlita, Nieuwe Werklozen, bedankt voor het vertrouwen, bedankt voor het in mij blijven geloven, bedankt voor alles. Ik weet zeker dat je mensen blijft inspireren. Ik hoop dat er nog veel succesverhalen als de mijne volgen. Dat heb je verdiend.”

logo

“Practicum gevolgd bij Marlita. Wijzer geworden op serieuze tegelijkertijd speelse manier. Ik zou Marlita omschrijven als enthousiast, meedenken, begaan.”

logo

“De inspiratie bijeenkomst in oktober in Deventer was Top. Marlita is eerlijk, zakelijk maar begaan met haar klanten op een goede manier! De inhoud heeft me inzicht gegeven waar ik anders niet snel opgekomen was. En goede voorbereiding! Ook fijn dat het in Deventer was!”

logo

“Haar bijdragen is ook voor niet werkeloze een feest. Haar enthousiasme en bekwaamheid is inspiratie voor iedereen of je nu wel of niet werkeloos bent. Haar methode, aanpak en gedrag zou elke coach moeten hanteren en bezitten dan zouden de mensen echt iets leren!”

logo

“Marlita heeft haar boek, Overwin het labyrint van werk naar werk, door mij laten redigeren. Zij combineert in dit boek haar persoonlijke ervaring met tips voor anderen in dezelfde situatie. Wat zo fijn is aan het boek, is dat het laat zien dat je niet in een gat beland waar je nooit meer uitkomt, maar dat werkloos worden een proces is waar je op verschillende gebieden doorheen moet, zoals emotioneel en financieel. Als je dit van tevoren weet, kun je eraan werken, waardoor je niet verzandt in apathie.”

logo

“Marlita van Belkom geeft de burger moed in deze roerige tijden!!! De invalshoek van Nieuwe Werklozen is fris, verrassend en positief, met aandacht voor alle fases waar je door heen gaat bij het verliezen van je baan. De inspiratiesessie “Ik wil (ander) werk” legt de focus op het kennen van je eigen mindset ten aanzien van je werk(loosheid), in plaats van louter de bekende adviezen t.a.v. solliciteren, netwerken etc. Ook de lezing “Overwin het labyrint van werk naar werk” bevestigt voor mij dat uiteindelijk mijn overtuigingen, zelfkennis en acceptatie de belangrijkste instrumenten zijn om aan een geschikte baan te komen.”

logo

“Ik heb Marlita leren kennen als een betrouwbare vrouw, bevlogen van haar werk, en met passie voor wat ze doet. Ze is betrokken en behulpzaam. Zij heeft door haar onderzoek, en uiteindelijk met haar boek, een opening gemaakt voor alle werkzoekenden. Ze begeleidt mensen op een betrokken manier, met de instelling: Alles mag, niets moet. Doe wat bij je past, en laat liggen wat niet past. Blijf bij jezelf. Het zou haar zo kunnen beschrijven. Ze is wat ze zegt.”

logo

“Haar bijdragen is ook voor een niet werkloze een feest. Haar enthousiasme en bekwaamheid zijn inspiratie voor iedereen of je nu wel of niet werkeloos bent. Haar methode, aanpak en gedrag zou elke coach moeten hanteren en bezitten dan zouden de mensen echt iets leren!”

logo

“De inspiratie bijeenkomst in oktober in Deventer was Top. Marlita is eerlijk, zakelijk maar begaan met haar klanten op een goede manier! De inhoud heeft me inzicht gegeven waar ik anders niet snel opgekomen was. En goede voorbereiding! Ook fijn dat het in Deventer was!”

logo

“Allereerst bedankt voor gisteren. Wederom inspirerend, motiverend en terug “to the point”. Ik krijg er energie van!!!!”

logo

“Een opgeruimde kast schept ruimte voor nieuwe kleren. Marlita werkt vanuit het geloof dat we allemaal capaciteiten hebben om een veranderende situatie opnieuw vorm te geven. Alleen de angst voor het onzekere en onbekende remt ons. Dit is menselijk en heel normaal. Het is net als bij een overvolle klerenkast. Je bent het overzicht kwijt maar je durft toch niets weg te gooien omdat je bang bent dat je het binnenkort nodig zou kunnen hebben. En zeker ken je het opluchtende gevoel als je die klerenkast toch een keer goed opgeschoond hebt. Marlita begeleidt je met haar enthousiasme en levenservaring bij het proces van loslaten en “opruimen”. Met haar positiviteit zal ze je helpen je weg te vinden door het ‘Labyrint van werk naar werk’.”

logo

“Enige tijd geleden waren er problemen op mijn werkplek. Met Marlita had ik hierover een gesprek. Met begrip en gevoel voor het onderwerp heeft ze in verschillende sessies mij een juist beeld kunnen geven van hoe de vork in de steel zat met de problemen die ik ondervond. Door gericht haar adviezen op te volgen kan ik weer met een goed gevoel de arena betreden. Dank voor je inzet Marlita.”

logo

“Fantastische cursus gevolgd in 2 avonden.
Fijne begeleiding door Marlita en Liesbeth, goede opbouw van het thema en weer veel geleerd. Een aanrader!”