Workshop

In onze workshops gaan we met één thema aan de slag. Dit betekent dat de deelnemers in interactieve sessies gaan kijken hoe zij in het thema zitten en wat de eventuele belemmeringen zijn. Door inzicht-momenten, bieden we ruimte om conform eigen wil en mogelijkheden tot stappen te komen die uiteindelijk de zoektocht naar werk vergemakkelijken of plezieriger maken.
Wij bieden de onderstaande workshops aan.
Voor meer informatie over de inhoud van deze workshops kunt u contact opnemen met: info@nieuwewerklozen.nl of via het contactformulier.

 1. Ik wil stappen zetten want op deze manier kom ik er niet.
 2. Verbeter je kansen op de markt.
 3. Motivatie houden; daar gaan we voor deel 1.
 4. Motivatie houden ; daar gaan we voor deel 2.
 5. Alles over een sollicitatiegesprek.
 6. Hoe vind ik mijn toegevoegde waarde?
 7. Zelfvertrouwen; Je bent het waard.
 8. Plan je zoektocht naar werk.
 9. Ben jij een ZZP-er?
 10. Acquireren, hoe doe je dat?

Inspiratiesessies

Een inspiratiesessie is bedoeld als eerste kennismaking . Ze zijn gebaseerd op standaard thema’s maar zijn ook op verzoek op maat te maken op andere thema’s. Zie het kopje “Maatwerk”.

In deze sessies ziet men veel nieuwe invalshoeken en gezichtspunten, maar ook oude worden belicht. Hiermee kunnen deelnemers door herkenning vertrouwen houden in zichzelf en wordt voorzichtig inzicht gegeven in nieuwe mogelijkheden. Afhankelijk van de tijdsduur, zijn er wel of geen interacties tussen de deelnemers. Het echt gaan werken met het thema komt pas aan de orde in de workshops en trainingen.

Niettemin leveren deze sessie vaak voldoende inzicht op om gemotiveerd over te stappen naar de fase waarbij men zelf met de eigen inzichten en belemmeringen aan het werk gaat. De workshop en trainingen dus.

Nieuwe Werklozen heeft gebaseerd op haar eigen model tal van inspiratiesessies op de plank liggen. Denk hierbij aan thema’s als:

 • Er moet wel brood op de plank komen
 • Ik wil een andere baan maar mijn werkgever mag dat niet weten?
 • Er loopt een ontslagprocedure, wat kan ik nu doen?
 • Werkloos en nu?
 • Ben je een onder- of werknemer?
 • Hoe houd ik motivatie gedurende een reorganisatie of werkloosheid?
 • Wat is je eigen kracht en veerkracht?
 • Het dagschema van een werkzoekende.

Voor meer informatie over deze inspiratiesessie kunt u contact opnemen met: info@nieuwewerklozen.nl of via het contactformulier.